Tema 54 Don´t you eat that … (Bild 150/183)


Det här undrar folk varför jag äter i stort sett varje dag.... ser kanske lite läskigt ut när en ser det så här, men det finns en mängd olika typer av nyttiga bakterier i Kefir, mer än 50 olika bakteriestammar. Förutom att kefir innehåller en mängd olika bakterisstammar så är det även rikt på vitaminer och mineraler. Det innehåller bland annat tiamin, vitamin-B12, folat och vitamin-K2 och precis som med andra mejeriprodukter är kefir en bra källa för mineraler så som kalcium, magnesium och fosfor.


Kefir är en fermenterad mjölkdryck som görs med hjälp av kefirgryn. Kefir  härstammar från kaukasusbergen. Mjölkkefir sägs vara hemligheten till varför kaukasier har så god hälsa vid hög ålder. Kefir kan tillverkas av i stort sett alla sorters mjölk till exempel ko, get, får, kamel och så vidare. 




Kommentarer

Populära inlägg